A SÓ GYÓGYÍTÓ EREJE

Rengeteg helyen olvashatjuk, hogy jobb, ha minél kevesebb sót viszünk be a szervezetünkbe, mert az komoly problémákat okozhat hosszútávon. Ennek ellenére a só egyéb területeken akár gyógyíthat is.

A só, vagyis a nátrium-klorid elengedhetetlen tápanyaga az emberei szervezetnek. Azonban tudjuk jól, hogy nagyon csínján kell vele bánni. Az orvosok azt ajánlják, hogy napi 3-5 grammnál nem szabad többet fogyasztani, ellenkező esetben komoly pusztítást végezhet. Megköti a vizet, megterheli a veséket, magas vérnyomást okoz, és előidézhet stroke-ot, illetve infarktust is. Na de nem is erről szól ez a cikk, hanem arról, hogy a sónak igenis van jótékony hatása is.

A sószoba és sóbarlang

A só az összes élőlény számára létfontosságú, a benne található ásványi anyagokok pedig nélkülözhetetlenek minden életforma számára. Manapság egyre több szállodában, főleg gyógyászati központokban lelhető fel sószoba, vagy sóbarlang. Ezek általában Holt-tengeri só és tengeri só felhasználásával épülnek, melyek hatékony és természetes gyógymódot kínálnak egészségünk védelmére, betegségek megelőzésére, rehabilitációjára és az immunrendszer erősítésére, de kimerültség és stressz esetén is javaslott. Ezekben a sóbarlangokban a levegő páratartalma 70-80% körül mozog, ahol ideálisan 40-50 percet kell eltölteni.

Ilyen sószobában lazíthattak AZ ÉV HOTELE múlt heti adásának szereplői, Mariska és Krisztina. A két barátnő Hajdúszoboszlón, AZ ÉV HOTELE 2017-es évadának ezüstérmes szállodájában, a Hotel Délibáb****-ban tölthettek el egy napot.

Hotel Délibáb****

A szálloda Hajdúszoboszló belvárosának szívében található, Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a 25 hektáros gyógyfürdő parkjának közvetlen szomszédságában. A három épületrészből álló szálloda apró részletekig kidolgozott szobái, közösségi terei igazán pihentető és nyugodt atmoszférát árasztanak.

További információ itt.

Az adás második felében Tímea és Attila történetét láthattátok, akik első közös hétvégéjüket tölthették el Szentesen, az Open Hotel***-ben. És bár ők nem voltak sóbarlangban, de nagyon is odafigyelnek az egészségükre, hiszen rengeteget mozognak, sportolnak és még egy evezésre is elmentek a szálloda mellet találhatón Kurca folyón.

Open Hotel****

A szentesi négycsillagos hotel egy háromszintes, modern stílusban épült szálloda, mely a belváros közelében, csendes, nyugodt környezetben közvetlenül a Kurca folyó partján, a városi fürdő bejáratától 400 méterre található. A szálloda és annak környéke, a wellness, és az aktív kirándulás kedvelőinek is jó választás lehet. Pihenésre ott a városi fürdő vagy a szálloda kültéri, úszó és gyerekmedencéje. Aktív programra pedig egy kenutúra a Kurcán illetve kerékpározás a városban

További részletek itt.

Szavazz kedvencedre és nyerj

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnapig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Aki szavaz, az nyerhet egy wellness hétvégét abba a szállodába, ahová voksát leadta. Minden héten érdemes ezt megtenni, mert így nagyobb az esélyed a havi főnyereményekre, vagy akár Te lehetsz az a szerencsés, aki eltölthet egy egész hetet A Best of AZ ÉV HOTELE nyertes szállodájában. Ha nem tudod még melyik szállodára ad le voksod mert nem láttad az adást, akkor nézd vissza RTL Most-on!

Ezen a héten is folytatódik a verseny

A Best of AZ ÉV HOTELE című műsorban most vasárnap folytatódik az alföldi szállodák bemutatása, melyben a Tiszakécskén található Barack Thermal Resort és a gyulai Komló Hotel méri össze erejét! Az adás 12:55-kor lesz látható az RTL Klub műsorán.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klubon futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén AZ ÉV HOTELE ezúttal egy „Best of ’10” évaddal jelentkezik, amiben a 2010-es évek legjobb szálláshelyei újra versenybe szállnak. A közönségszavazás első hónapjában a balatoni régió mutatkozik be. Ám idén a régió győztese mellett az adott hónap második helyezettje is bekerül a szezon végi szuperdöntőbe. A szállodákra érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybeszálló szállodákat. Az új évadban két-két pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Véget ért a Best of AZ ÉV HOTELE című műsor második régiós versenye. A 2010-es évek legjobb északkelet-magyarországi szállodája egy felsőtárkányi hotel lett.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!