Recept

Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk

A fánk mindig tuti desszert opció, főleg ha mindenmentes...büntetlen élvezet!

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk

Hozzávalók:

Fánk tészta:

  • 200 g Mandulaliszt
  • 50 g Xilit
  • 50 g Vaj
  • 50 ml Mandulatej
  • 2 db Tojás
  • 2 tk Sütőpor
  • 1 tk Fahéj
  • 1 tk Vanília őrlemény
  • 1 csipet Só

Fahéjas-gyömbéres bevonat:

  • 100 g Xilit
  • 3 ek Vaj
  • 1 tk Fahéj
  • ½ tk Gyömbérpor

Elkészítés:

Fánk tészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a mandulaliszt, xilitet, sütőport, fahéjat és a sót. Egymásik kisebb tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a mandulatejet, a tojást és a vanília őrleményt.
  2. Ezután hozzákeverjük a nedves keveréket a száraz keverékhez. A masszát töltsük a kivajazott amerikai fánk sütőformába, úgy, hogy az üregek ¾-ig legyenek.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Miután elkészültek, hagyjuk a formában kihűlni.

Fahéjas-gyömbéres bevonat

  1. Közben egy kis tálban keverjük össze az édesítőszert a fahéjjal és a gyömbérrel.
  2. Amikor a fánkok kellően lehűltek, könnyedén kiszedjük a formából. Olvasztott vajjal
    megkenjük mindkét oldalát és beleforgatjuk a fahÃ
    Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

    Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

    Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

    Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk

    Hozzávalók:

    Fánk tészta:

    • 200 g Mandulaliszt
    • 50 g Xilit
    • 50 g Vaj
    • 50 ml Mandulatej
    • 2 db Tojás
    • 2 tk Sütőpor
    • 1 tk Fahéj
    • 1 tk Vanília őrlemény
    • 1 csipet Só

    Fahéjas-gyömbéres bevonat:

    • 100 g Xilit
    • 3 ek Vaj
    • 1 tk Fahéj
    • ½ tk Gyömbérpor

    Elkészítés:

    Fánk tészta

    1. Egy nagy tálban összekeverjük a mandulaliszt, xilitet, sütőport, fahéjat és a sót. Egymásik kisebb tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a mandulatejet, a tojást és a vanília őrleményt.
    2. Ezután hozzákeverjük a nedves keveréket a száraz keverékhez. A masszát töltsük a kivajazott amerikai fánk sütőformába, úgy, hogy az üregek ¾-ig legyenek.
    3. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
    4. Miután elkészültek, hagyjuk a formában kihűlni.

    Fahéjas-gyömbéres bevonat

    1. Közben egy kis tálban keverjük össze az édesítőszert a fahéjjal és a gyömbérrel.
    2. Amikor a fánkok kellően lehűltek, könnyedén kiszedjük a formából. Olvasztott vajjal
      megkenjük mindkét oldalát és beleforgatjuk a fahájas-gyömbéres bevonatba.
    Fotók: Komáromi Annamária

    Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Sokan keresik azt az egyszerű esti rutint, ami különösebb erőfeszítés nélkül támogatja a fogyást. Létezik egy ital, amelyet egyre többen iktatnak be lefekvés előtt – nem véletlenül.
Lifestyle
A vízkő elleni harcban a legtöbben automatikusan az ecethez vagy a szódabikarbónához nyúlnak. Pedig létezik egy megoldás, amely sokkal hatékonyabb, kíméletesebb, és egyre több háztartásban váltja le...
Home&Design
Évről évre felbukkan egy karácsonyfadísz, amely szinte minden otthonban megjelenik, még akkor is, ha azt hisszük, teljesen egyedi a fánk. Világszerte rekordmennyiség fogy belőle, és sokan észre sem...
Fashion&Beauty
2026-ban az ajkak végre visszakapják főszerepüket. Az új év rúzstrendjei a lágy romantikától a merész drámáig ívelnek, miközben a textúrák, finishek és árnyalatok friss, modern karaktert adnak a...
Lifestyle
Ha a hideg téli esték beköszöntenek, nincs is jobb, mint egy gőzölgő, illatos ital, amely belülről melegít át. A klasszikus forralt boron túl azonban rengeteg izgalmas, ünnepi koktél létezik, amelyek...
Sztárok
Salma Hayek szépségéből sokat örökölt a lánya, a most 18 éves Valentina, akiről bizonyára sokat fogunk majd még hallani a jövőben.