Recept

Pirított sonkakockás leves: Egy olcsó, forró első fogás a borús napokra

Egyszerű és tökéletes étel a hétköznapokra.

Pirított sonkakockás leves

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl olaj
  • só, bors

A levesbetéthez:

  • 20 dkg húsos, füstölt-főtt sonka
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

Forró olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vagdalt burgonyát, majd összesütjük az egészet. Felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük és beletesszük a babérlevelet. Ha a krumpli puhára főtt, összeturmixoljuk a lábas tartalmát, majd belekeverjük a tejfölt és a mustárt is. A levesbetéthez kockákra vágjuk a főtt sonkát és olajon megpirítjuk. Tálaláskor beleszórjuk a levesbe az apróra vágott friss petrezselyemmel együtt.

További két leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Home&Design
Bár olykor bonyolultnak tűnhetnek, bizony érdemes figyelemmel kísérni az újabbnál újabb belsőépítészeti trendeket, olykor ugyanis elképesztően zseni megoldásokra bukkanhatunk, amelyek segítségével...
Lifestyle
Sosincs túl késő leszokni a dohányzásról, ezt egy nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja, mely szerint a dohányzás későbbi életkorban való elhagyása is évekkel megtoldhatja várható...
Fashion&Beauty
Olykor mindannyian szeretnénk luxushatást keltő ruhákban lépni az utcára. Mutatjuk, hogyan érheted el ezt anélkül, hogy a pénztárcád látná kárát!