Egészség

Toxikus sokk szindróma: rendkívül súlyos betegség, ami szinte csak nőket érint

A TSS-t a tamponhasználattal kötik össze, így különösen fontos odafigyelni a higiéniára menstruáció idején. Mutatjuk a tüneteket!

Veszélyes az egészségünkre?

A TSS, azaz toxikus sokk szindróma egy nagyon ritka, de annál súlyosabb betegség, ami leginkább a nőket érinti. Biztosan te is találkoztál már ezzel a kifejezéssel, amikor elolvastad anno a tampon használati utasítását. Nem véletlen, hogy bekerült ez a rémisztő nevű betegség abba a kis tájékoztatóba, ugyanis a legtöbb esetben a tamponhasználat következtében jelentkező tünetegyüttesről van szó. A TSS-el legelőször 1978-ban találkoztak a szakemberek, amikor egy tömeges megbetegedéssel álltak szemben, főleg a tizenévesek körében. Lapozz, folytatjuk!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.