Egészség

Gyakran izzad a tenyered? Ezek a betegségek lapulhatnak mögötte

A legtöbbször a stresszel azonosítjuk a tenyerünk izzadását, ám komolyabb betegségeket is jelezhet.

Vizes kezek

Leggyakrabban a szorongás és az izgulás okozza a kellemetlen tünetet, amely egy szempillantás alatt meg is szűnik, amint túl vagyunk a stresszhelyzeten. Ha a mindennapokban is ezzel küzdünk - mindenféle trauma nélkül - akkor valószínűleg krónikus stresszben szenvedünk, amelyet a testünk így ad a tudtunkra. Ez gyakran olyan zavaró is lehet, hogy nem merünk kezet fogni másokkal, így még egy okunk van arra, hogy idegeskedjünk. Az izzadás egy készenléti állapot, ugyanis ilyenkor a testünk felkészül egy esetleges "támadásra", verejtékezni kezd, kitágul a pupilla, összeszűkülnek az erek, fokozódik a pulzus. Gondolhatod, hogy ha ez tartósan fennáll, akkor bizony nincs túl jó hatással az egészségedre. Ilyenkor érdemes felkeresni egy szakemert, pszichoterapeutát, vagy egy pszichológust, aki segít leküzdeni fokozatosan a gátlásainkat és félelmeinket. Azonban nemcsak a stressz állhat a kellemetlen tünet hátterében. Lapozz!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Hamarosan itt a nyár, kezdődik a strandszezon, a boltok polcaira pedig már megérkeztek a legújabb és legdivatosabb fürdőruha kollekciók! Mutatjuk, hogy milyen fazonokat válassz, ha úgy érzed, hogy...
Lifestyle
Az ananász az egyik legfinomabb és legegészségesebb déli gyümölcs, amit nem csupán zamatos íze miatt érdemes fogyasztani, ugyanis van egy olyan igencsak hasznos előnye, amit a legtöbben nem ismernek.
Sztárok
Harry és Meghan ellen szövetkezett az uralkodó és a trónörökös, ám a királyi szakértő szerint mindketten kudarcot vallottak, ami meglehetősen megviseli apát és fiát.