Egészség

Tudtad? A zene még a szívverésünket is befolyásolja

A felismerés még magukat a kutatókat is megdöbbentette.

Mindenki másképp reagál?

Az EurekAlert írta meg, hogy az Európai Kardiológiai Társaság (European Society of Cardiology, ESC) legfrissebb kutatása szerint ugyanaz a zene eltérő hatást gyakorolhat két ember szívverésére. A francia Nemzeti Tudományos Kutatási Központ (French National Centre for Scientific Research, CNRS) azt vizsgálták meg, hogy ugyanazok a dallamok hogyan befolyásolják az egyes tesztalanyok szívverését. A tudósok arra jöttek rá, hogy az egyes melódiák sokszor egészen más hatást váltanak ki az emberekből: egyeseket megnyugtatnak, másokat viszont felpörgetnek, lázba hoznak vagy izgatottá tesznek.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Egészség
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.
Sztárok
Anne Hathaway ma már sikert sikerre halmoz, volt idő azonban, amikor korántsem alakultak számára könnyen a dolgok – a színésznő nemrég bővebben is beszélt múltbeli megpróbáltatásairól egy interjúban.