Recept

Egy főétel az igazi ínyenceknek - Marhalábszár pörkölt kapros nokedlival

Egy igazi magyaros újra gondolva.

Marhalábszár pörkölt kapros nokedlival

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl víz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk pirosarany
  • 3 tk ételízesítő
  • 4 tk pirospaprika
  • 1 tk bors, őrölt kömény, szerecsendió

A nokedlihez:

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl víz
  • 1 csomag kapor
  • 1 tk só

Elkészítés:

A nokedlihez a kaprot finomra vágjuk, a többi hozzávalót pedig összekeverjük, majd beletesszük a felaprított kaprot a nyers nokedlitésztába, amit forró, olajos vízbe szaggatunk és kifőzünk. A marhalábszárat felkockázzuk, és eltávolítjuk róla az ínakat. Egy nagy lábosban kifőzzük, majd leöblítjük hideg vízzel. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát forró olajon megfonnyasztjuk, és átsütjük rajta a kifőzött húst. Belerakjuk a fűszereket, valamint a pirosaranyat, átkavarjuk az egészet, és felöntjük vízzel. Fontos, hogy főzés közben pótolni kell az elpárolgott vizet, de mindig csak keveset öntsünk hozzá egyszerre, mert csak akkor lesz igazán finom szaftos a pörköltünk. Ha a hús megpuhult, elkészült az étel, amit a kapros nokedlival tálalunk.

További két marhahúsból készült receptért lapozz!

Oldalak

Recept
Utazás
Kezdődik az utazási szezon, és sajnos váratlan vérszívó vendégekkel is összefuthatunk. Az ágyi poloskák nagy kellemetlenségeket tudnak okozni.
Lifestyle
Magyarországon is dübörög a használtautó-piac. Megéri ilyen gépjárművet vásárolni, de azért kockázatos is tud lenni.
Lifestyle
Hát ilyen még nem igazán volt Magyarországon. Az Auchan gyakorlatilag zsákbamacskás kosarakat fog árulni jelentős kedvezménnyel.