Medvehagymás tekercs, a tavasz slágere - Használd ki, amíg szezonja van! Recept
Ilyen mennyei és különleges falatokat a pékségekben sem találni!
Medvehagymás tekercs
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag élesztő
- 2 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csokor medvehagyma
- kevés zsír
- só, cukor
A töltelékhez:
- 1 db tojás
- 15 dkg sajt
- 5 ek ketchup
- 2 ek pizzakrém
- só, bors
Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadunk egy csipetnyi sót és cukrot. A liszthez hozzákeverjük a tojást, és kevés olvasztott zsírral, valamint a felfuttatott élesztős tejjel hólyagosra dagasztjuk úgy, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Ezután körülbelül egy órát kelesztjük, addig pedig elkészítjük a tölteléket. A tojást a ketchuppal, kevés sóval és borssal, valamint a reszelt sajttal és a pizzakrémmel összekeverjük, majd a már megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és rákenjük a masszát, aminek a tetejére rászórjuk a felaprított medvehagymát. Szorosan feltekerjük, és körülbelül egy centi vastagságú darabokra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tekercseket, amiknek megkenjük az oldalukat egy kis zsírral. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-40 percig sütjük, a sütés utolsó 10 percében pedig megszórjuk a tetejüket egy kis reszelt sajttal.