Recept

Töltött krumplilepény - Filléres finomság vacsorára, amiből tuti repetázni fogsz

Egy gyors és olcsó fogás, ami leves után vagy uzsonnára is tökéletes.

Töltött krumplilepény

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 bögre liszt
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • olaj

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd lehűtjük. Áttörjük, ízlés szerint sózzuk, és egy tojással, valamint annyi liszttel összegyúrjuk, amennyivel nem ragadós végeredményt kapunk. A masszát két gombócra osztjuk, az egyiket kör alakúra nyújtjuk. Erre rápakoljuk a sonkát és a sajtot, de gyakorlatilag bármilyen feltéttel dolgozhatunk. A másik gombócot is kinyújtjuk, és rátesszük az előző tetejére, majd kevés olajat melegítünk egy serpenyőben, és belerakjuk a lepényt, aminek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

További két sós lepény receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.