Recept

Mindig összeesik a piskóta? Eláruljuk a tökéletes tészta titkát – Recept

A sütemény egy külön állatfaj, nem csoda, hogy a piskótatésztával is sokan megküzdenek. Most eláruljuk, mi a titka a tökéletes piskótának.

Piskótatészta

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csipet só
  • fél tasak sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket pedig a sóval félig felverjük, majd belekeverjük a kristálycukrot, amivel keményre verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgájákat is, és tovább verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és óvatosan eldolgozzuk az egészet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük úgy, hogy a piskótaalap vastagsága körülbelül 3-4 cm legyen. Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-25 percig sütjük tűpróbáig. Amire érdemes nagyon odafigyelni, hogy a sütés első 10 percében ne nyissuk ki sütőajtót – ez a szép, aranybarna piskóta titka.

Lapozz három mennyei, piskótából készült süteményért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Netflix segít formába lendülni, de egy magyar film is óriási sikert könyvelhet el magának, mivel ismét a dobogóra került!
Sztárok
Nagy árat fizetett a világsikerért minden idők egyik legnépszerűbb együttese, az ABBA: a svéd formáció tagjai nemrég egy dokumentumfilmben meséltek arról, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük.
Lifestyle
A különböző vitaminok az élet bizonyos szakaszaiban kulcsfontosságúak.