Példátlan közösségi összefogással újult meg a kutyafuttató

Nem hivatalos adatok alapján minden negyedik budapesti lakos kutyával él, tehát közel 500 ezer eb jut az alig 130 fővárosi kutyafuttatóra. Akinek kutyája van, nap mint nap szembesül azzal a problémával, hogy a budapesti kutyafuttatók állapota gyakran elkeserítő. Egy különleges akció keretein belül most azonban egy zuglói park megújulhatott. (x)

Szükségszerű felújítás

A jogszabályok szerint a kutyafuttató az egyetlen terület, ahol póráz nélkül lehet a kutyákat lemozgatni. Szerencsére egyre több erre kijelölt területtel találkozhatunk a város minden kerületében, de sajnos ezek állapota nem mindig kifogástalan. Ezen a helyzeten igyekezett javítani egy állateledel gyártó a Facebookon szervezett játékával.

A projekt, melynek keretén belül a XIV. kerületben több mint 1,4 millió forint értékben újítottak fel egy kutyafuttatót, a kutyás közösség összefogásával és Csehország egyik legnagyobb állateledel gyártója, a Brit Petfood a támogatásával valósulhatott meg, akinek a termékei Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek. Az Ungvár utca, a Dorozsmai utca és a Rákospatak utca között található park négy új agility eszközzel: egy libikókával, egy gyűrűvel, egy pallóval és egy asztallal bővült. Az október 8-ai ünnepélyes átadás során az új eszközöket a Brit Petfood és Zugló önkormányzatának képviselője adta át.

A rajongók döntöttek

Az esemény különlegességét a felújítás háttere adja, a Brit Facebook oldalán megrendezett szavazáson ugyanis a rajongók dönthették el, hogy a cég által felajánlott közel 1,5 millió forintos keretösszeget melyik kutyafuttató kapja. A gazdák maguk ajánlhattak helyszínt, így valódi összefogásra volt szükség, hiszen a majdnem ezer beérkezett javaslat közül a győztes futtató 236 voksot gyűjtött be.

Házi kedvenceink boldogsága

A Brit Petfood célja a prémium minőségű állateledelek gyártásával a házi kedvencek egészséges táplálása, hogy életvidámak, energikusak és boldogok legyenek minden nap. Éppen ezért a cég szívügyeként kezelte a projektet, melynek megvalósulása alatt folyamatosan egyeztetett a kutyás közösséggel és Szabó Rebeka alpolgármesterrel, aki szintén kiemelt figyelemmel kísérte a felújítást.

Az ilyen kezdeményezések igazi üde színfoltok, amik minden állatbarát szívét megdobogtatják, így reméljük, a jövőben sok hasonló akcióval találkozhatunk majd, hiszen az igény hatalmas.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.