Lifestyle

Így akár órákig nem éhezel meg: természetes étvágycsökkentő módszerek

Az anyagcserét is felpörgetik.

Természetes étvágycsökkentő módszerek

A fogyókúrázók többsége állandó küzdelmet folytat az étvágyával. Mivel kevesebbet, illetve máshogyan esznek, mint ahogy azt megszokták, nyilván többet korog a gyomruk. Ha te is hasonló cipőben jársz, próbáld ki az alábbi természetes étvágycsökkentő praktikákat!

1. Légy pikáns!

A fűszeres, csípős ízek bizonyítottan visszavetik az étvágyat, köszönhetően a bennük lévő aktív anyagnak, a kapszaicinnek. Amellett, hogy hatására kevesebbet eszel, a fogyást is meggyorsítja, hiszen felpörgeti az emésztést, a zsírégetést.

2. A mentol ereje

A mentol nem véletlenül a fogyókúrázók legjobb barátja: íze olyan üzenetet küld az agynak, amitől azt érzed, hogy már jóllaktál, így evidens, hogy nem fogsz sokat enni.

3. Szia, Chia!

A chia mag tele van rostokkal, aminek köszönhetően hosszú időre eltelít, elfogyasztása után tehát nem fogsz egyhamar ételre gondolni. További előnye, hogy sokféleképpen felhasználható: zabkásába, smoothie-ba, joghurtba is teheted, de palacsintát is ízesíthetsz vele.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...