Fashion&Beauty

Ilyen gyakran kellene hajat vágatni az egyes típusoknak megfelelően

Legyen göndör, egyenes, rövid vagy hosszú a hajad, eláruljuk, milyen gyakran esedékes a frissítő vágás.

Hajápolás helyesen

A múltkor tüzetesen végigmentünk a különféle íratlan szabályokon, melyek hozzájárulnak a helyes hajápoláshoz, növesztéshez és egészségének megőrzéséhez. Taglaltuk többek között a káros beavatkozásokat (szívatás, hőkezelés, stb.), illetve a karbantartással kapcsolatban is adtunk tippeket. Ezúttal is utóbbiról lesz szó, kifejezetten pedig arról, milyen gyakran kell frissítő vágatást kérnünk a fodrásztól a hajtípusunknak megfelelően.

Vastagszálú, göndör haj - 12 hét

Ha vastagszálú, göndör hajjal rendelkezel, akkor az általános szabály az, hogy legalább szezonálisan kérj egy frissítő vágást - mondja Anthony Dickey mesterfodrász. Körülbelül három hónap alatt vékonyodnak el és kettőződnek meg a végek, amiket érdemes lecsípni, így biztosítjuk, hogy többet nő a hajunk, mint amennyit levágunk belőle (a frissítésnél úgyis csak nagyon keveset kell lenyisszantani).

"Szűz" haj - 12 hét

Vannak olyan nők, akik úgynevezett "szűz" hajjal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy soha nem festették be és nem hőkezelik rendszeresen a tincseiket, így valószínűleg az övék a legegészségesebb frizura. Főként a tinédzserek, a 20-as éveik előtt járó fiatalok ilyen szerencsések, bár manapság már a gimis csajok is korán kezdik a szépségápolást, így ezt sem lehet általánosítani. Mivel ez a hajtípus a különféle káros beavatkozások nélkülözése végett kevésbé roncsolódik, ezért szintén elég három havonta felfrissíteni egy vágással.

Hosszú, hullámos vagy egyenes haj - 8-12 hét

Ha úgy bánsz a hosszú hajaddal, mint a bőröddel - helyesen ápolod, hidratálod, csökkented a hőkezelést és vigyázol rá -, akkor elég 8-12 hetente csípetned a végéből. Ha megfelelően tartod karban, akkor simán szép marad 2-3 hónapig töredezés nélkül.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle