Tények, tippek, tévhitek: minden, amit a gyors hajnövesztéshez tudni kell

Nem árt tisztázni pár dolgot a témában.

Hajnövesztés helyesen

Vannak olyan szerencsés emberek, akik számára a hosszú, egészséges, dús és erős haj csak úgy megtörténik. A bolygó populációjának maradék 97 százaléka pedig türelemmel, erőfeszítésekkel és komoly hajápolási rutinnal éri el ugyanezt az eredményt. Sajnos általános igazság, hogy a tincseink nem a kívánságunk szerint nőnek, ráadásul legtöbbünk nem is tartja karban megfelelően, persze ez a sok hőkezelésnek, festésnek és egyéb károsító projektnek is köszönhető. Ha te is úgy érzed, hogy beletartozol abba a 97 százalékba, akkor olvass tovább, mert cikkünkben sorra vesszük az egyes tippeket, tényeket és tévhiteket, amikkel jó, ha tisztában vagyunk, ha tündöklő fürtöket szeretnénk.

Hogyan gyorsítható a növekedés?

1. Rendszeres frissítő vágás

Örök dilemma, hogy vajon melyik jobb a növesztés szempontjából: ha inkább ápoljuk a tincseinket és hagyjuk őket élni, vagy rendszeresen bejelentkezünk egy frissítő vágásra. Talán nem olyan nehéz kitalálni, hogy az utóbbit jobban meghálálja a hajunk. A Los Angeles-i mesterfodrász, Mark Townsend szerint ugyanis, mivel a végek vannak leginkább kitéve a különféle beavatkozásoknak (szárítás, vasalás, festés, egyebek), ezért ezek egy idő után eltöredeznek. A szakember hozzáteszi, hogy rövidebb lehet a hajunk akkor, ha próbáljuk lenöveszteni és rajta hagyjuk a megkettőződött végeket (hiszen ezek mind letöredeznek), mintha 8-12 hetente levágatnánk őket.

2. Ne szívassuk a hajunkat!

Mármint szó szerint. A platinaszőke haj mostanában iszonyúan trendi, de ha egy sötétebb árnyalatból szeretnéd megcsináltatni, arról szerencsésebb lebeszélni magad. Az úgynevezett "bleach-elés" (szívatás, fehérítés) az egyike azon technikáknak, amik a leginkább roncsolják a tincseink szerkezetét, főként, ha barnából szeretnénk világosat varázsolni. Ettől a folyamattól csak még jobban eltöredezik a hajunk, ami persze szintén gátolja a növekedést. Ha valóban hosszú, egészséges fürtöket akarunk, akkor fogadjuk el a természetes hajszínünket, vagy maximum kíméletes szinten változtassunk rajta! A profi szakemberek mondása szerint, "minél kevesebb a kémiai, vegyi alapanyag, annál hosszabb a haj".

3. Fésülés kötelező jelleggel

Ha nagyon fáradt vagy este, akkor csábító lehet fésülködés nélkül ágyba zuhanni, pedig ha gyorsan átszaladsz párszor a tincseiden egy minőségi hajkefével, akkor ez "feléleszti" a hajhagymákat, serkenti a vérkeringést és a fejbőrön lévő természetes olaj miatt hidratálja is a szálakat, így őrzi meg egészségüket.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!