Egészség

Ételek, amiket tilos megmosni főzés előtt - Nem a hús a legmeglepőbb

Érdekes lista.

1. Nyers hús

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön

A legtöbben főzés előtt megmossák a nyers húst (pulyka, csirke, marha, sertés), pedig nem kellene, mert csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Bár így a rajta lévő baktériumoktól nagyjából megszabadulhatunk (az összeset képtelenség leöblíteni), a kórokozók ott maradnak a konyhapulton, a mosogatóban, vagyis könnyen átkerülhetnek más élelmiszerekre is.

2. Nyers hal

A nyers húshoz hasonlóan a nyers halat sem szabad megmosni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag: ha lecsapatjuk vízzel, elősegítjük a baktériumok terjedését.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A 26 éves modell őszinte, filtermentes bejegyzése azonnal megmozgatta a követőket: sokak szerint még soha nem tűnt ennyire közvetlennek és magával ragadónak.
Fashion&Beauty
Bőrápolási rutinunkat célszerű az időjárás változásaihoz igazítanunk, a hideg idő beköszöntével például van néhány összetevő, melyeket jobb inkább messziről elkerülnünk, ha szeretnénk megőrizni...
Sztárok
Brendan Fraser ikonikus szerepe majdnem az életébe került: A múmia forgatásán olyan baleset történt vele, amelyről az orvosok később azt mondták, néhány másodpercig „technikai értelemben halott” volt...
Lifestyle
Ma különösen szerencsés energiák veszik körül a Bikát. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Az év utolsó napjai váratlan fordulatokat hoznak az Ikreknek. Hétvégi szerelmi horoszkóp.
Utazás
Az EU-s kézipoggyász-szabályok hamarosan egyszerűbbé és átláthatóbbá válhatnak.