Egészség

Ételek, amiket tilos megmosni főzés előtt - Nem a hús a legmeglepőbb

Érdekes lista.

1. Nyers hús

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön

A legtöbben főzés előtt megmossák a nyers húst (pulyka, csirke, marha, sertés), pedig nem kellene, mert csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Bár így a rajta lévő baktériumoktól nagyjából megszabadulhatunk (az összeset képtelenség leöblíteni), a kórokozók ott maradnak a konyhapulton, a mosogatóban, vagyis könnyen átkerülhetnek más élelmiszerekre is.

2. Nyers hal

A nyers húshoz hasonlóan a nyers halat sem szabad megmosni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag: ha lecsapatjuk vízzel, elősegítjük a baktériumok terjedését.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Növényt ültetni, gondozni és nevelhetni szép dolog, és több szempontból hasznos is. Azt viszont nem mondanánk, hogy mindig egyszerű feladat, hiszen sokszor előfordul, hogy hiába igyekszünk életben...
Sztárok
A Jonas Brothers szerint Joe Rocktábor felvételi anyaga olyan rossz minőségű volt, hogy a Disney vezetői azt hitték, valaki meg akarja viccelni őket – mégis ez indította el a testvérek világsiker...
Egészség
A délutáni szunyókálás jól eshet, de ha túl gyakran van rá szükséged, lehet, hogy a tested így jelezheti: valami nincs rendben az egészségeddel.
Home&Design
Mi lenne, ha az otthonod színe önállóan változna az évszakokkal? Joe Doucet, a New York-i tervező és feltaláló, pontosan ezen dolgozik. Az ő találmánya, a hőmérsékletre reagáló „klímafesték” új...
Lifestyle
Amint beköszönt a hűvösebb, csípősebb idő, megszaporodnak a levegőben a kórokozók. A hideg, vírusos időben megnövekedik a náthás megbetegedések és a megfázásos esetek száma, és mi segíthetne jobban...
Lifestyle
A digitális világ ma már elválaszthatatlan része a gyerekek életének – teljesen elszigetelni őket tőle nem is lehet, nem is kell. A kérdés inkább az, mennyi képernyőidő fér még bele az egészséges...