Recept

Baconös-spárgás tojáslepény: a legjobb dolog, ami a konyhában történhet

A tojáslepény vagy - ahogy az olaszok becézik - "frittata" szinte lehúzza az emberről a takarót, annyira szuper reggeli gyanánt. Jöhet a recept?

Hozzávalók

  • 6 tojás ("L"-es)
  • 2 cs bacon
  • egyharmad csésze tej
  • fél csésze morzsolt kecskesajt
  • púpozott ek apróra vágott mogyoróhagyma
  • fél tk dijoni mustár
  • 1 csokor spárga
  • olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet, a kecskesajtot, a mogyoróhagymát, a mustárt és a sót. Az egészet öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Közben a spárgát mossuk meg, a fás részeit pedig törjük le. Locsoljuk meg olívaolajjal, a citromlével és szórjuk meg sóval, borssal. Ha letelt a 10 perc, a tojás tetején oszlassuk el a spárgát, közben vágjuk darabokra a bacont, szórjuk meg és tegyük vissza sülni még 15 perig.

Lapozz a Fördős Zé-féle tökéletes tojás és a majonézes tojássaláta receptjéért is!

Fotó: Cookdiary.net

Oldalak

Recept
Egészség
Amerikai kutatók embereken és állatokon is tesztelték az agydaganat ellen kifejlesztett oltóanyagot.
Fashion&Beauty
Az arcszérumok sokak számára még rejtélyesek lehetnek, pedig ezek a könnyű, koncentrált formulák hatékony megoldást nyújthatnak különböző bőrproblémákra. Az viszont persze egyáltalán nem mindegy,...
Utazás
Zivatarokra, felhőszakadásszerű csapadékra, jégre és viharos széllökésekre is számítanunk kell - derül ki a HungaroMet friss előrejelzéséből.