Recept

Krémsajtban sült sertéskaraj: a bombasztikus ízkombináció

Nagyon szeretem a csirkét, ugyanakkor néha nem árt a változatosság. A kísérletezéstől sem rettenek meg, így kipróbáltam valami újat, kivételesen nem pipi hússal, és el is hoztam a receptjét. Így készül a krémsajtban sült sertéskaraj.

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj
  • só, bors (ízlés szerint)
  • db zöld és piros kaliforniai paprika
  • olaj
  • 40 dkg natúr krémsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás

Elkészítés

A karajt felvágjuk kb. 6 dkg-os, vékonyabb szeletekre. Kiklopfoljuk, megsózzuk és egy magasabb falú tepsibe tesszük. Felvágjuk a paprikákat (kb. 1x1 cm-es kockákra), majd kevés olajon megpirítjuk őket. Veszünk egy tálat, beletesszük a pirult paprikát, a krémsajtot, adunk hozzá sót és borsot, a vágott petrezselymet, a fokhagymát és a tojást. Az egészet összekeverjük és meglocsoljuk a szósszal a húst. 170 fokon, kb. 30-40 percig sütjük, és körettel tálaljuk.

Én ehhez a fogáshoz rizst készítettem, de bármilyen körethez dukál. Bon appetit!

Még több különleges fogásért kattints a következő oldalra!

Fotó: Sütnivaló.blog.hu

Oldalak

Recept
Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.