Zöldbabsaláta pirított baconnel - Lepd meg magad vacsorára!

Régebben nagyon nem szerettem a zöldbabot, de egy ideje mégis sikerült megbarátkoznom vele. Nem csak főzelékként finom, akár salátát is készíthetünk belőle. Egy kis baconnel és gombával együtt kiadós vacsorát varázsolhatunk belőle!

Hozzávalók

  • 40 dkg zöld ceruzabab
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 8 dkg bacon
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

A bacont kockázzuk fel, serpenyőben pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, a sót, a borsot és a bort. Ezután jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, a lilahagyma és a petrezselyem. Pár percig lefedve pároljuk, majd adjuk hozzá a zöldbabot, keverjük el és pároljuk további pár percig. Ha megpuhultak az összetevők, zárjuk el alatta a gázt, végül forgassuk bele a felkockázott zsemlét, a felaprított kaprot és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.

Fotó: servingjoy.com

Oldalak

Utazás
Földrajzi képrejtvény-szériánk folytatásában újra egy távoli földrészen barangolunk. Tarts velünk!
Lifestyle
Az 1995-ben készült nagyvárosi akcióthriller különlegessége, hogy a főszerepeket a korszak két legnagyobb színésze alakítja.
Sztárok
Ránija nemrégiben egy pazar, padlizsánszínű maxiruhát kapott magára Jordánia függetlenségének 78. évfordulójára, melyben egyszerűen lélegzetelállítóan festett, és bár a királynét megannyi fenséges...