Menyasszonyok, figyelem! Ezek a legmenőbb esküvői sminkek 2016-ban

Egy sminkmester feladata nemcsak az, hogy megvalósítsa vendégei elképzeléseit, hanem az is, hogy olyan személyre szabott tanácsokkal tudjon előállni, ami elnyeri mindenki tetszését. Az esküvői sminkek terén is folyamatos a változás, Godó Krisztina sminkessel futottunk végig 2016 trendjein.

Az idő sem áll meg...

Ahogy a divattól kezdve a technikai kütyük világáig, a sminkek terén sem állt meg az idő. A folyamatos változások, az egyre újabb trendek, megjelenő technikák olyannyira megnövelték a lehetőségek tárházát, hogy a megfelelő esküvői smink kiválasztása egyre nagyobb feladat. „Minden évben változik a sminktrend, de az esküvői vonalon vannak örök sminkdivatok is. A füstös szem és az 50-es évek tusvonal-piros rúzs párosítása sosem megy ki a divatból. Pár éve a színes sminkeket viselték szívesebben a vendégeim, mára viszont az erős fekete és a kissé lágyabb barna színek a kedvencek.”

Ahogy a mindennapokban is figyelünk a smink-ruha-cipő-kiegészítő összeállítására, egy alkalmi sminknél ezek a tényezők még inkább meghatározók. Kriszta szerint „mindenképp figyelembe kell venni a ruhát és a frizurát. Sőt, még az esküvői csokrot is, hisz általában a csokor az egyetlen, amiben a színek megjelennek. Minden szín és árnyalat számít! Egy barack vagy rózsaszín csokornál szép, ha például a szájon visszaköszön ugyanaz az árnyalat.”

A Nagy Nap persze reggeltől estig rohanással telik, így nem csoda, ha a sminkesek jól beosztott idejükkel segítik a menyasszony készülődését. Fontos, hogy fejben tartsuk a menetrendet, hiszen az oltárhoz nem illik egy, másfél órás késéssel érkezni! „Az esküvői smink összeállításának ideje erősségtől függ. Ha valaki a hétköznapokban kevésbé vagy egyáltalán nem festi magát, az az esküvőn is szolidabbat választ. Aki viszont a mindennapokban is szereti hangsúlyozni a szemeit, száját, az a menyasszony az esküvőn még erősebbet kér. Így minimum 40 percet számoljuk egy natúr hatású, és egy órát az erősebb sminkek elkészítésére”.

Ahogy a menyasszonyok fürkészik a Pinterestet, vagy lájkolják a témába vágó Facebook oldalakat, gyakran találkoznak azzal a jelenséggel, hogy monoton, egysíkú sminkek közül kell választaniuk. Szakértőnk szerint ez leginkább a digitális utómunkák miatt van így, a való életben ez egészen máshoz igazodik.

„Sablon sminkek nincsenek, maximum a közösségi oldalakon. A sminknél mindenkinek a saját szem-és arcformájához kell igazodni, eszerint például máshogy pirosítunk egy kerek, és egy ovális arcot. De ez minden más lépésnél is így van.”

A hajtás után: mitől válhat orosz ruletté az esküvői smink?

Fotó: Pál Gergely Botond

Oldalak

Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...
Sztárok
Bár a színésznő idén októberben már a 89. életévét tölti majd be, ez egyáltalán nem látszik rajta elképesztő genetikájának köszönhetően.