Egészség

Ha nem akarsz mellrákos lenni, ezt csináld - 6 szokás, ami megmentheti az életed

Nem akkor kell észbe kapni, amikor már kialakult a mellrák - igyekezz inkább megelőzni! Mutatjuk, mi az a 6 szokás, amivel csökkentheted a tumor megjelenésének esélyét!

Figyelj a súlyodra

Ha elhízol – főleg a menopauza után – akkor nő az esélyed arra, hogy mellrákot diagnosztizáljanak nálad. A legjobb emlődaganat-ellenes szokás tehát, ha ügyelsz a súlyodra; eben segíthet a rendszeres mozgás, a gondosan összeállított étrend és a kis adag ételek fogyasztása.

Fogyni szeretnél? Olvasd el ezt: 5 reggeli szokás, amitől felpörög az anyagcsere - Kétszer olyan gyorsan fogysz, ha ezt csinálod

Hagyd abba a dohányzást

Nem titok, hogy azoknál, akik leteszik a cigit, csökken a tüdőrák és a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának aránya. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a mellrák megjelenésének esélye is redukálódik. Kutatások kimutatták, hogy a dohányzás – főleg akkor, ha fiatalon kezded el, vagy még az első gyermeked születése előtt – növeli az emlőrák kockázatát. Azok a nők, akik az első menstruációs ciklusuk előtt gyújtottak rá az első cigire, 61%-kal nagyobb veszélyben vannak, azok pedig, akik az első ciklusuk után, vagy 11 évvel a gyermekáldás előtt kezdték, 45%-kal.

Egyél brokkolit, kelkáposztát és…

A zöldségek kiemelkedő szerepet játszanak a mellrák kialakulásának megelőzésében. A szakemberek főleg a keresztesvirágúak fogyasztását javasolják, mint amilyen például a brokkoli, a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol. Ezek egytől-egyig tartalmazzák a rákellenes fitokemikáliákat és szerencsére nagyon könnyen beépíthetőek az étrendbe.

Fotó: rd.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle