6 betegség, ami megmagyarázhatja, miért ásítasz állandóan - Némelyik akár halálos is lehet

Mindenki szokott ásítani, én is, te is. Nincsen ebben semmi különös - vagy mégis? Szakértők szerint egész sor elképesztő betegségre utalhat az állandó ásítás. Ha te is észrevetted, hogy naphosszat csak nyitogatod a szád, akkor olvass tovább: eláruljuk, mi állhat mögötte!

Fáradtság

Ez a legvalószínűbb oka az ásításnak. Ha már napok, hetek óta nem aludtad ki magad és úgy érzed, az összes energia kiszállt belőled, akkor ne csodálkozz, hogy állandóan csak ásítozol. Ma próbálj meg időben lefeküdni és legalább 8 órát aludni.

Az alváshiány a bőrödre is hatással van: nézd meg, hogy néz ki az arcod 6 óra és 8 óra alvás után! A különbség sokkoló!

Gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek is késztethetnek arra, hogy ásíts, mégpedig úgy, hogy fáradttá, kedvtelenné tesznek. Ilyen medicinák például az antidepresszánsok, többek között az SSRI készítmények (szelektív szerotonin visszavétel gátlók), az antihisztaminok vagy bizonyos típusú fájdalomcsillapítók.

Epilepszia

Az epilepszia egy olyan krónikus és rohamokban jelentkező betegség, amelyben az agyi idegsejtekben rendellenesen fokozódnak a kisülések. Ez pedig bizonyos esetekben kóros ásítással is járhat. Az epilepsziás rohamok során az agy bizonyos területein fokozott elektromos aktivitás jön létre, mely az enyhe tünetektől (távolba meredés) az egészen súlyos tünetekig (egész testet érintő görcsrohamok) bármit okozhat.

Olvasd el: Mi a teendő epilepsziás roham esetén? Ha ezeket tudod, életet menthetsz

Fotó: glutenfreegigi.com

Oldalak

  • 1
  • 2