Rántott karfiolfalatkák spanyol módra - Így még biztosan nem készítetted

A következő rántott fogásnál nem a hagyományos (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírra lesz szükségünk. Kihagyjuk belőle a lisztet, de így is nagyon finom lesz. Próbáld ki, vendégváró falatkának vagy délutáni nasinak is beillik!

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • olaj
  • 3 tojás
  • 1 és ⅓ csésze zsemlemorzsa
  • 1 tk paprika

Elkészítés

A karfiolt bontsuk rózsáira, majd 5 perc alatt pároljuk meg. egyből dobjuk bele hideg vízbe, majd törölgessük meg. A tojást verjük fel egy kis sóval, a zsemlemorzsát pedig keverjük el a paprikával. A karfiolokat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgassuk bele. Forró olajban süssük ki. Papírtörlővel bélelt tányérba szedjük ki és tálaljuk.

Fotó: vodkitchen.com

Oldalak

Lifestyle
A kicsik fejlődése során az úgynevezett nagymozgásoknak és a finommotorikának egyaránt kulcsszerepe van, hiszen ezek alapozzák meg a gyerekek mozgáskoordinációját és izmaik összehangolt működését. De...
Home&Design
Bár rengeteg meglepő belsőépítészeti trendnek lehettünk tanúi az elmúlt időszakban, el sem hiszed majd, mely szín fogja uralni idén a fürdőszobákat!
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy a legegyszerűbb konyhai műveleteket is lehet még hatékonyabban csinálni? Pedig bizony még a citromfacsarásnak is van egy trükkje, ami nagyban megkönnyíti majd a hétköznapokat.