Kétszer sült, töltött padlizsán - Ha finomat akarsz enni, ezt csináld meg!

Ha szereted a padlizsánt, akkor most mutatunk neked egy izgalmas receptet! Igazán különleges, ráadásul még a vegetáriánusok is fogyaszthatják!

Hozzávalók

  • 1 közepes padlizsán
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • ½ tk só
  • ¼ tk fekete bors
  • ¾ csésze apróra vágott hagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 csésze reszelt cheddar sajt
  • ½ csésze reszelt parmezán sajt
  • ½ tk oregánó
  • 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 felvert tojás

Elkészítés

A padlizsánnak vágjuk le a szárát, majd hosszában vágjuk ketté. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg sóval, borssal. Tegyük tepsibe és 190 fokra előmelegített sütőben süssük negyed óráig. Ezután hagyjuk kihűlni, majd pedig finoman vágjuk le a húsát a héjáról. Ügyeljünk arra, hogy a héját ne sértsük meg, mert még szükség lesz rá. A húsát pedig kockázzuk fel és tegyük félre. Egy serpenyőben olajon 3 perc alatt pirítsuk meg a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a felkockázott padlizsánt és 5 percig, kevergetve pároljuk. Ha ez megvan, vegyük le a tűzről. Egy másik edényben keverjük el a cheddar sajtot, a parmezánt, az oregánót, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a felvert tojást. Ezt keverjük hozzá a padlizsános keverékhez, majd az egészet töltsük vissza a padlizsán héjába. Alacsony fokozaton 40 perc alatt süssük készre.

Fotó: jitterycook.wordpress.com

Oldalak

Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...