Recept

Mázas-vörösboros csirkeszárnyak - Mennyei falatok

A vörösbor igazán különleges ízt ad az ételeinknek, érdemes kipróbálnunk csirkeszárnyakkal is! Máris mutatjuk a receptet!

Egy tálban keverjük el a pác hozzávalóit és forgassuk bele a csirkeszárnyakat. Tegyük be a hűtőbe éjszakára pácolódni. Egy tepsibe tegyünk 2 evőkanál olajat és err

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek repceolaj

A páchoz

  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek citromlé
  • ¼ csésze szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 4 ek hoisin szósz
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma

A boros mártáshoz

  • 1,5 csésze Cabernet Sauvignon
  • ½ csésze cukor
  • 1 felaprított paradicsom
  • 2 ek cukorszirup

Elkészítés

Egy tálban keverjük el a pác hozzávalóit és forgassuk bele a csirkeszárnyakat. Tegyük be a hűtőbe éjszakára pácolódni. Egy tepsibe tegyünk 2 evőkanál olajat és erre helyezzük el a szárnyakat. 180 fokra előmelegített sütőben süssük negyed óráig, majd csorgassuk rá a páclé felét. Ezután jöhet még újabb negyed óra sütés és öntsük rá a maradék páclét is. Süssük még 20-30 percig, közben pedig készítsük el a mártást. Egy serpenyőben közepes lángon főzzük össze a hozzávalókat, majd 10 perccel a csirkeszárnyak tálalása előtt locsoljuk meg vele a húst.

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Recept
Sztárok
III. Károly király otthonában csak egyetlen unokája fotója kapott helyet, ami sokak szerint többet elárul a családi kapcsolatok jelenlegi állapotáról, mint gondolnánk.
Sztárok
A félelmek nem válogatnak: a reflektorfényben élő sztárok életét is ugyanúgy beárnyékolhatják, mint bárki másét. De vajon kinek hogyan sikerült győzedelmeskednie a szorongása felett egyszer s...
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok család fejében megfogalmazódik a gondolat, hogy a gyerekeket egy apró szőrgombóccal lepik meg a fa alá, aki aztán a kicsik legjobb barátjává válik. Ez mind szép és jó,...
Lifestyle
Az Oroszlán jegy szülöttei nem fognak unatkozni 2026-ban: karrierjükben lesznek bőven rivalizálások, esetleges konfliktusok és elhamarkodott pénzügyi döntések is. A szerelemben pedig éppen ideje lesz...
Christmas
Gyakran az utolsó pillanatra hagyják a hús és a hal kiolvasztását, de ez nagyon rossz taktika a szakácsok szerint.
Christmas
Egyre nehezebb eldönteni, mi igazi és mi nem. A modern műfenyők már annyira élethűek, hogy még a gyakorlott szemeket is becsapják.