Rémisztő külsejű alakok űzték el a telet - Ilyen volt az idei mohácsi busójárás

Az utóbbi napokban sok szó esett a velencei, valamint a riói karneválról, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy hazánkban is tartottak télbúcsúztató eseményt, a busójárást.

Elűzték a telet

A 6 napos mohácsi rendezvényen ezúttal is a rémisztő külsejű, bundába öltözött faálarcosoké volt a főszerep. A busók kereplővel és kolomppal a kezükben járták az utcákat, hogy elbúcsúztassák a telet. A színes programok között szerepelt a kézművesek és táncosok bemutatója, a rőzséből összeállított máglya meggyújtása a főtéren, valamint a hideg évszakot jelképező fakoporsót is a Duna vizére bocsátották. Az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listáján szereplő farsangi fesztivál idén is rengeteg látogatót vonzott a dél-magyarországi városba, számuk a becslések szerint elérte a 80-100 ezer főt.

Rémisztő alakok

Fotók: MTI/Sóki Tamás

Oldalak

Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.