Gnocchi házilag - Krumplipüréből egyszerűen

A gnocchit nem csak készen vehetjük vagy étteremben ehetjük, hanem akár mi magunk is elkészíthetjük. Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 2 csésze liszt
  • 2 csésze burgonyapüré
  • 2 tojás
  • 1 tk só

Elkészítés

A burgonyapüréhez adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót, keverjük el egy villával, majd formáljunk belőle egy nagyobb gombócot. Tegyük félre egy kicsit pihentetni, majd a tésztát osszuk 4 egyenlő részre, és nyújtsuk ki hüvelykujj vastagságú rudakká. Késsel szeleteljük fel 2 centiméter hosszúságú darabokra, majd ezeket hengergessük össze és villával nyomkodjuk meg. enyhén sós vízben főzzük meg őket, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Paradicsomszósszal vagy sajtmártással tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cearaskitchen.com

Oldalak

Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.