Ilyenre fesd a szobáid falát - Színezd újra, az otthonod, ha megfakulna

Egy lakásban minden szoba más célt szolgál, aminek érvényesüléséhez elengedhetetlen a megfelelő színválasztás. Most megtudhatod, hogy milyen színnel érdemes kifestened a nappalit, a hálót, az étkezőt és a fürdőtszobát.

Nappali

A nappali a baráti, családi beszélgetések, a kikapcsolódás, vendégfogadás színtere, így itt bármilyen élénk, vidító, jó kedvre hangoló színnel bátran próbálkozhatunk, akár erősebb árnyalatokkal is. Így a bordótól vagy vöröstől sem kell ódzkodni, hiszen mindkettő dinamikus, erőteljes szín ugyan, de egy nappaliban, a társas élet házi középpontjában ennek pozitív hatásai lehetnek. Ugyanígy a narancs is élénkítő, ösztönző hatású, a sárga pedig vidámmá, napfényessé varázsolhatja a szobát, a terrakotta pedig a mediterrán otthonok melegségét, otthonosságát kölcsönözheti a nappalinak. A komolyabb, visszafogottabb színek kedvelőinek elsősorban a barna és a fehér árnyalatai ajánlhatóak. A barna kellemes színe a természetet és annak harmóniáját, békéjét segíthet megidézni a szemlélőben, a fehér pedig a tisztaság, a lelki derű és a szellemi frissesség színe.

Hálószoba

A hálóban kerülendőek az élénk, stimuláló hatású színek, helyettük inkább pasztellárnyalatokat érdemes választani. E finom, lágy árnyalatok segíthetnek nyugalommal és harmóniával megtölteni a helyiséget, ezért a halvány, krémes árnyalatú kék, sárga, barack, zöld és bézs ideális választás lehet a hálószobába.

Fotók: casapitoulia.com, soupehe.com

Oldalak

Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.