Egészség

Felejtsd el a tejet! - Ezek az ételek megacélozzák a csontjaidat

Ha a csontok erősítéséről van szó, akkor először mindenki a tejre gondol, pedig rengeteg más, ugyanolyan hatásos (ha nem hatásosabb) étellel harcolhatunk a néma járványnak is nevezett csontritkulás ellen. Mivel ma van a csontritkulás világnapja, megmutatjuk, mit érdemes beépítened az étrendedbe, hogy megelőzd a betegséget!

1. Brokkoli

A brokkoli a csontok legjobb barátja, hiszen tele van kalciummal, ezenkívül K-vitaminnal, utóbbi az oszteokalcin, vagyis a csontállomány nem kollagén eredetű, csont-specifikus kalcium-kötő fehérjéjének termelődéséhez járul hozzá. Több brokkoli, kevesebb törékeny csont – ilyen egyszerű! Ráadásul, mivel a zöldség gazdag rostokban, de szegény kalóriában, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják!

2. Fehérbab

A fehérbab kiváló forrása a kalciumnak, de rostban, folsavban, vasban, magnéziumban és káliumban is bővelkedik – ezek a vitaminok és ásványi anyagok egytől-egyig hatékony ellenszerei a csontritkulásnak. A fehérbabból lehet levest, főzeléket, de még isteni zöldség-pörköltöt is csinálni, és mivel nagyon olcsó, a „legpénztárcakímélőbb” megoldások közé tartozik.

Fotók: secretlyhealth.com, sakhakprf.ru

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.