Mézes-szójás csirkecombok - Keleti ízek netovábbja

Ha egy egyszerű, keleties ízvilágú étellel szeretnénk feldobni az otthoni menüt, készítsük el az alábbi finomságot! Íme, a mézes-szójás csirke receptje!
Tisztítsuk meg a csirkecombokat, majd töröljük szárazra. A gyömbért reszeljük le, a fokhagymát aprítsuk fel, majd dörzsöljük be ezekkel a húst. Tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Fél órán keresztül
Hozzávalók
- 70 dkg csirkecomb
- 1 diónyi gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek osztrigaszósz
- 1 ek méz
- 1 tk szezámolaj
- őrölt bors
- csipet só
Elkészítés
Tisztítsuk meg a csirkecombokat, majd töröljük szárazra. A gyömbért reszeljük le, a fokhagymát aprítsuk fel, majd dörzsöljük be ezekkel a húst. Tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Fél órán keresztül hagyjuk pácolódni. Ha letelt az idő, tegyük át egy alufóliával kibélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!




























