Itt a megoldás a túlnassolásra!

Nem gondolnád, hogy milyen egyszerű dolgok befolyásolják az étkezési szokásainkat. Például van egy borzasztóan triviális módszer, hogy megzabolázd a túlzott nassolási kényszeredet. Bizonyítékom is van. 

A különcsomagolás a nyerő

A minap olvastam egy elismert táplálkozáspszichológustól (Brian Wansink) egy kísérletet, amelyben azt vizsgálta, hogy milyen hatással van az emberekre a gyűjtőcsomagolás. Értsd, amikor külön kis fakkokkban vagy zacskókban van pár szem nasi a teljes csomagban.

A piros chips kísérlet

​Fogtak néhány kartoncsőbe csomagolt chipset (Pringles) és minden 7., más csomagokban pedig minden 11. chipset bepirosították, egy harmadikba pedig nem volt piros chips. Egy bekamerázott helyiségben figyelték a chips elfogyasztóit. Akik a 7-es csomagból ettek (mondjuk azt 7 egységes csomagból) átlagban 10 db chipset ettek meg. Akik a 11-es csomagból ettek, azok átlagban 15-öt fogyasztottak el. Míg akik a jelzésértékűen szünetre késztető piros chips nélküli csomagból ettek, átlagban 23 db chipset fogyasztottak el. Durva nem? 3-szor annyit, mint a megállásra figyelmeztető 7-es egységű csomagnál.

A megoldás: étkezési szünetek

Mint ahogy Te is rájöhettél, ha bármilyen tényező megszakítja az evés folyamatát, akkor esélyünk nyílik arra, hogy eldöntsük, akarunk-e tovább nassolni. Ennek az infónak jó hasznát veheted a saját konyhádban is, például zárható egységcsomagokba rakd a nasikat, és máris kevesebbet fogyasztasz belőle, mintha előtted lenne a (nem sokáig) teli csomagolás.

Ha tetszett a bejegyzés, köszi a LIKE-ot. ;) Olvasd el az előző bejegyzést is!

Fotó: i24mujer.com Lead: shutterstock.com

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle