Olasz lecsó recept - Még a magyar változatnál is finomabb?

Ennél az olasz lecsónál nem is létezik finomabb nyári reggeli! De ha kedveljük a hasonló ételeket, akár ebédre is elkészíthetjük a családnak.

Hozzávalók

  • 12 db koktélparadicsom
  • 2 piros pritaminpaprika
  • 2 sárga pritaminpaprika
  • 2 zöld pritaminpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 nagy lilahagyma
  • friss bazsalikomlevél
  • só, bors
  • parmezán

Elkészítés

A paprikákat tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra és egy serpenyőben forró olajon, lefedve és néha megkeverve pároljuk puhára. Ekkor adjuk hozzá a felaprított lilahagymát és még 20 percig együtt pároljuk. Ezt követően szórjuk bele a zúzott fokhagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat és immár fedő nélkül főzzük tovább pár percig. Öntsük fel a balzsamecettel és kavargassuk folyamatosan. Sóval, borssal ízesítsük, majd tálalás előtt szórjuk meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: hungryhealthyhappy.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az Oroszlán segítséget kap a vágya megvalósításához. Íme a májusi előrejelzésünk!
Fashion&Beauty
Ha a leggingsekre gondolunk, általában az edzés jut először eszünkbe, valójában viszont néhány tanácsot megfogadva rengetegféle szettet összeállíthatunk a segítségükkel.