Gazpacho - Ízletes spanyol leves

Ha szeretnénk egy mediterrán előételt, ami finom és gyorsan elkészíthető, akkor készítsünk gazpachót. A spanyol leves tökéletesen alkalmas ebédre, de vacsorára is ajánljuk.

Hozzávalók

  • 7 nagy paradicsom
  • 1 uborka
  • 4 zöld húsú paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 ek ecet
  • 1 ek vágott petrezselyem
  • 1 ek vágott zellerlevél

Elkészítés

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: seriouseats.com

Oldalak

Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.
Sztárok
Anne Hathaway ma már sikert sikerre halmoz, volt idő azonban, amikor korántsem alakultak számára könnyen a dolgok – a színésznő nemrég bővebben is beszélt múltbeli megpróbáltatásairól egy interjúban.