Kiegyensúlyozott reggelivel a kiegyensúlyozott családért

Sietés, rohanás, kapkodás – számos szülő és gyerek reggele indul így nap, mint nap. Pedig egy boldog család kiegyensúlyozott napja nem kezdődhet mással, mint egy megfelelően összeállított reggelivel, amit egy kakaó is kísérhet.

A reggelire is jusson néhány perc

Felkelés, tisztálkodás, fogmosás, öltözés, pakolás – valóban túl sok minden tartozik a családok reggeli programjai közé ahhoz, hogy még reggelizésre is jusson néhány perc? Nem kellene, hogy így legyen! Szakértők szerint, aki nem hagyja ki az első étkezést, az a nap folyamán is egészségesebb ritmusban táplálkozik majd. Ráadásul olyan tápanyagok kerülnek szervezetébe a reggeli részeként, amelyeknek köszönhetően könnyebben veszi a munkanappal vagy épp tanítási nappal járó kihívásokat, megpróbáltatásokat.

A kicsik számára nélkülözhetetlen

A rendszeres reggelizés különösen fontos a gyerekek számára. Nem meglepő, hogy az alapvető étkezési szokások gyerekkorban alakulnak ki, a gyerekek pedig leginkább szülői mintát követnek. Ha a kicsik megszokják, hogy reggelente mindenki eszik, ők sem akarnak majd kimaradni belőle, ráadásul egy családi körben eltöltött napindító étkezés alkalmat teremt a beszélgetésre, a jó hangulatú nap megalapozására.

A kiegyensúlyozott reggeli részei a teljes értékű gabonapehely, a teljes kiőrlésű péksütemény, a tej – időnként kakaó, a sovány felvágott, alacsony zsírtartalmú sajt, a friss zöldség és az idénygyümölcs. Ha egyszer-egyszer nem kel fel időben a család és így kimaradna a reggeli, akkor is fontos, hogy a gyerek ne induljon el otthonról üres gyomorral.

A gyerekek kedvence: a kakaó (x)

Ilyenkor egy bögre kakaó* pont megfelel, hiszen a benne lévő tej kalciumtartalma és a NESQUIKben megtalálható D-vitamin hozzájárul a csontok megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez, de utóbbi az immunrendszer erősítésében is részt vesz. A kakaóhoz hozzáadott vas elősegíti a gyermekek kognitív képességének (azaz többek között a memória, a figyelem, a tanulási készségek) fejlődését. Ezért a kisdiák jobb tanórai teljesítményéhez tehát akár egy bögre kakaó* is hozzájárulhat.

A változatos, kiegyensúlyozott étrend mellett természetesen az aktív életmód is nélkülözhetetlen a jó egészségi állapot megtartásához. Így egy közös kirándulás vagy labdajáték amellett, hogy tartalmas közös program a családnak, gyereknek és felnőttnek egyaránt jót tesz.

*Egy adag NESQUIK kakaó ital 200ml zsírszegény tej és 13,85g NESQUIK kakaó italpor.

Fotók: es.tiching.com, ambitiouskids.com; Leadfotó: istockphoto.com

Oldalak

Utazás
A NASA mindig látványos videókat szokott készíteni az embereknek. Most ismét olyan témát vettek elő, ami mindenkit érdekel.
Lifestyle
A Magyar Nemzeti Bank nem totojázott, és be is vezette az új pénzérméket. Valóban gyönyörűen néznek ki!
Sztárok
Till Attila és Korpás Krisztina mindig bizonyítják, hogy létezik hosszú távú szerelem. Eszméletlen, hogy milyen régóta vannak együtt.