Dióbundában sült ponty - Recept

Ez a halból készült étel nagyon különleges, amit a dióbundának köszönhető. Készítsük el a családnak ezt a finom fogást.

Hozzávalók

  • 8 vékony szelet pontyfilé
  • 1 nagy tojás
  • 5 dkg liszt
  • 12 dkg dióbél
  • 10 vaj

Elkészítés

A dióbelet megdaráljuk. A pontyfilét letörölgetjük, besózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és darált dióba forgatjuk. A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba. Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk és belehelyezünk 4 halszeletet. Kis lángon, fedő alatt sütjük, nehogy a dió megégjen. Megfordítjuk, végül fedő nélkül ropogósra sütjük. A második adag hallal ugyanígy járunk el. Vaj helyett olajban is süthetjük. Burgonyapürével kínáljuk.

Ha szereted a halételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: akitchenincabbagetown.wordpress.com

Oldalak

Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...
Lifestyle
Az agy egészségének megőrzése kiemelten fontos általános jólétünk szempontjából, hiszen az agy központi szerepet tölt be testünk egészének irányításában.
Fashion&Beauty
Rengeteg újra és újra előkerülő divattrendnek lehettünk már tanúi, ezúttal egy reneszánszát élő nadrág kerül újra reflektorfénybe.