Fahéjas almamártás - Recept

A gyerekek imádni fogják, de nem csak családi körben lehet vele feldobni egy-egy ebédet, hanem akár vendégeknek is nyugodtan elkészíthető. Édeskés ízével, lehet húsokra is rakni színesítő elemként, de akár desszertnek is szuper.

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 1 diónyi vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk és egy kevés vízzel, egy csipet sóval, egy kevés cukorral és fahéjjal néhány percig forraljuk. A forralási idő az alma fajtájától függ, de vigyázzunk, mert nem szabad szétfőnie. Végül a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Ha Te is szereted az almás ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is.

Fotó: cookingwithdrew.com

Oldalak

Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.