Tojáskrém - Recept

A tojás világnapja alkalmából és az alábbi receptnek köszönhetően, ma megismerhetjük a tojáskrém elkészítésének fortélyait.

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk mustár

Elkészítés

Tegyük fel a tojásokat főni. Ha megfőttek, hűtsük le őket langyosra, majd óvatosan szedjük le a héjukat. Mossuk meg őket, és válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját törjük össze egy villa segítségével, és keverjük habosra a vajjal. Adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, majd ízlés szerint hintsük meg sóval. A tojásfehérjét aprítsuk fel kicsi darabokra, és a legvégén keverjük össze a tejfölös tojássárgájával.

Ezt is ajánljuk: Krémes házi majonéz - Recept

Fotó: melskitchencafe.com

Oldalak

Lifestyle
Megható történet járja körbe a világot: a főszereplő egy átlagos anyuka, átlagos gondokkal. Ami történt, az viszont meseszerű.
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint ismét egy tanulmány készült, ami bebizonyította: a férfiak a szőke nőkre buknak. Kivéve, ha feleséget keresnek.
Lifestyle
A kicsik fejlődése során az úgynevezett nagymozgásoknak és a finommotorikának egyaránt kulcsszerepe van, hiszen ezek alapozzák meg a gyerekek mozgáskoordinációját és izmaik összehangolt működését. De...