Rejtélyes körök a Namib-sivatagban - A kutatók sem találják rá a magyarázatot

A természet egyik legnagyobb rejtélyével találkozhatnak azok, akik Namíbiába látogatnak. Az afrikai ország területén egy közel két kilométeres sávban szabályos körök rajzolódnak ki a pusztában. A kutatók a mai napig nem találtak magyarázatot a jelenségre.

Tündérkörök

A helyiek által csak tündérköröknek nevezett látványosság rejtélyét hosszú évek óta igyekeznek megfejteni a kutatók - eddig sikertelenül. A Föld egyik legszárazabb régiójában, a Namib-sivatag füves pusztájában változó méretű, többnyire 2 és 15 méter közötti átmérőjű köröket találunk, ahol a fű teljesen kikopott. A rejtélyt pedig tovább fokozza az a felfedezés, mi szerint ezek a körök hosszú évek után eltűnnek, de helyettük újabb alakzatok jönnek létre.

Ha kíváncsi vagy a körök létrejöttének legvalószínűbb magyarázatára, lapozz!

Fotók: media.npr.org, wetu.com, ufz.de

Oldalak

Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.