Rumos-mazsolás kiflik

Akinek a rengeteg bejgli és vaníliás kifli után még mindig nem lenne elege a süteményekből, annak ajánljuk az alábbi receptet.

Hozzávalók

A tésztához

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    300 g búzaliszt
  • fél csapott teáskanál sütőpor
  • 125 g porcukor
  • 1 narancs héja
  • 150 g sütőmargarin
  • 1 tojás
  • 125 g mazsola (rumos tejbe áztatva)

Továbbá

  • 4 ek. tej
  • 2 tk. rumaroma

A mázhoz

  • 100 g porcukor
  • 4 tk. víz
  • 1 tk. rumaroma

Elkészítés

Egy tálkában elkeverjük a tejet és az 1 teáskanál rumaromát, és a mazsolát beáztatjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a maradék hozzávalót és robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát. A masszát elfelezzük, és egyenként 45 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengereket 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiflivé formázzuk, és a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 15 perc alatt megsütjük.

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A mázhoz a porcukrot a rumaromával és a vízzel összekeverjük, és a kiflikre csurgatjuk.

Ezt is ajánljuk: Hagyományos újévi lencsefőzelék - Katt ide!

Fotók: insockmonkeyslippers.com

Oldalak

Lifestyle
Az önkifejezés művészete: az új Motorola Edge 50 széria mesterséges intelligenciával támogatott kamerájával a legtöbbet hozhatod ki a pillanatból! Nézd meg nyolc európai ország nyolc fotósának...
Lifestyle
Ha te sem szeretnéd, hogy a gyereked olyan homokozóban játszon, ami tele van macskaürülékkel vagy épp egyéb, bogarak és rovarok által terjesztett kórokozóval, akkor olvasd el cikkünket!
Fashion&Beauty
Noha a kerti partik lényege, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat, így az sincs kőbe vésve, mi a tökéletes viselet ilyenkor, érdemes ihletet meríteni a dán királyné ruhatárából, ha...