Gesztenyével töltött pulykamell

A téli időszakban rengeteg gesztenyés süteményt és ételt szoktunk enni. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az ebédünkbe is bele tudjuk csempészni ezt a mennyei hozzávalót.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 pulykamell
  • 2 zsemle
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg gesztenyepüré (nem édes)
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • őrölt bors
  • két evőkenál olaj

Elkészítés

A pulykamellet kicsontozom, és húsverő kalapáccsal kiverem. A zsemlét beáztatom. A szalonnát kockára vágom, a zsírját kisütöm. A vajat összekeverem a tojásokkal, hozzáadom a darált húst, az áztatott, kinyomkodott zsemlét, a kockára vágott szalonnát, a gesztenyepürét, a sót, a szerecsendiót és az őrölt borsot.
A pulykamellre halmozom a tölteléket, a húst felcsavarom és megsózom. A tekercset olajozott alufóliába csavarom. Mérsékelten forró sütőben, 40-45 perc alatt készre sütöm. Ha elkészült, 5-10 percig pihentetem.

A fóliát eltávolítom, és a hústekercset ferdén felszeletelem. Párolt gyümölcsökkel tálalom.

Ezt is ajánljuk: Forró almaleves - Katt ide!

Fotó: desk7.net

Oldalak

Lifestyle
Egy kiránduló telefonált nekik, hogy egy kiscicát talált az erdőben. A macskamentő központ vezetője egy dobozban kapta meg az állatot, de nem sokkal később igencsak meglepődött.
Lifestyle
Nem tervezett esküvőt, de amikor meglátta ezt a menyasszonyi ruhát, tudta, hogy ez lesz az igazi
Lifestyle
Ezek az apró esti változtatások segítenek abban, hogy másnap reggel jól induljon a napod.