Augusztusi vega recept - Cukkinival töltött padlizsán

Ez a recept az augusztusi piac két legnépszerűbb zöldségét mossa egybe egy nagyon finom és kalóriaszegény, de laktató finomság erejéig.

Hozzávalók (2 főre)

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 kis padlizsán (egyenként 125-150 g)
  • 3 ek. rizs (60 g)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kis cukkini (150 g)
  • 1/4 répa (kb. 1 ek. lereszelve)
  • zöldségalaplé, víz
  • só, bors, oregano
  • 2 marék reszelt sajt

Az öntethez

  • 250 g görög joghurt
  • 1-2 szál menta levelei
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma

Elkészítés

Vágjuk félbe a padlizsánokat és kaparjuk ki a közepét. A cukkinit és a répát reszeljük le, közben egy lábosban a rizst megpirítjuk egy kis olajon, majd felöntjük húslevessel és beletesszük a reszelt zöldségeket, ha szükséges, akkor öntsünk még hozzá vizet vagy húslevest. Addig a félbevágott padlizsánokat elősütjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe 190 fokos sütőben körülbelül 5-10 perc alatt. Majd a megfőtt rizses tölteléket beletesszük a padlizsánba, megsózzuk, borsozzuk és oregánóval és reszelt sajttal megszórjuk és így tovább sütjük kb. 15 percig.
Elkészítjük az öntetet: aprítóba helyezzük a joghurtot, mentát és a fokhagymát. Gyorsan összeturmixoljuk. A padlizsánokat még melegen tálaljuk a hideg öntettel.

Oldalak

Lifestyle
Sokféleképpen beilleszthető az étrendbe az a finomság, amit elsőre sokan tévesen egészségtelennek titulálnak, valójában azonban rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik.
Lifestyle
Vannak szobanövények, amelyek segítségével megszabadulhatunk a nem kívánt konyhai szagoktól amellett, hogy szépségükben is gyönyörködhetünk.
Fashion&Beauty
Amint megtalálod a számodra tökéletes hajszínt, hirtelen minden más is az életedben a helyére kerül. Ilyenkor a sminked és az öltözeted is jobban mutat és úgy érzed végre megtaláltad önmagad.