Recept

Készíts fokhagymamártást!

Gyakorlatilag bármilyen ételhez párosítható ez az ínycsiklandó mártás, ezért bátran készítsük húsok, tészták, de akár rizs mellé is. Nem mellékesen a fokhagymának köztudottan jótékony hatásai vannak a szervezetre, így nem csak az ízlelőbimbóinkat elégíthetjük ki.

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 közepes fej fokhagyma
  • 4 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • fél csokor petrezselyem
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • cukor

Elkészítés

Tisztítsuk meg a fokhagymát, majd törjük össze teljesen, és futtassuk meg egy kis vajon. Hintsük meg liszttel, forrósítsuk fel, aztán öntsük rá a húslevest. 3-4 percig forraljuk kevergetve, közben ízesítsük sóval, borssal, és egy kevés cukorral. Vegyük le a tűzről, majd öntsük fel tejszínnel, és szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet. Húsra öntve tálaljuk.

Kóstold meg a sült hagymás sonkát is!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Vannak applikációk, amik túl sokat engednek meg maguknak, például még a beszélgetéseinkbe is belehallgathatnak.
Egészség
A máj az egyik legterheltebb szervünk, mégis gyakran csak akkor figyelünk rá, amikor már bajt jelez. Pedig létezik egy olcsó, hétköznapi növény, amely valódi védőpajzsot adhat neki.
Sztárok
Kálloy Molnár Péter hirtelen halála az egész országot megrázta. A családja természetesen végig vele volt az utolsó percekben is.
Christmas
Alaposan gondold át, hogyan szállítod haza fenyőfát, mert hatalmas káoszt okozhatsz magadnak, és másoknak is.
Christmas
Az adventi időszak varázsa nemcsak a fényekben és a díszekben rejlik, hanem abban a csodában is, amikor a közösség a gyerekekért összefog. Egy apró ötletből született egy jótékonysági esemény, ahol...
Utazás
Mindig szeretjük megtudni, hogy mit gondolnak a külföldiek Magyarországról, hogyha hozzánk látogatnak.