Recept

Tejszínes tavaszi főzelék - Tavaszi ébredés

Lassan beköszönt az igazi tavasz és nem csak az otthonunkban szükségeltetik a tavaszi nagytakarítás, hanem szervezetünkben sem árt némi „rendet” rakni. Íme egy kiváló recept, a tejszínes tavaszi főzelék, amely rendkívül egészséges!

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók (2-3 főre)

  • 35 dkg zsenge zöldborsó
  • 35 dkg zsenge sárgarépa
  • só, cukor
  • ételízesítő
  • 1 dl tej
  • 2 dl sűrű növényi tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • őrölt szerecsendió
  • 1 kis csokor zöld petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsiradék

Elkészítés
Mossuk meg a borsót, tisztítsuk meg a répákat, majd az utóbbit vágjuk fel karikákra. Egy párolóedényben pároljuk a zöldségeket puhára, majd adjunk hozzá egy kevés ételízesítőt. Ha megpuhultak, tegyük át őket egy nagyobb serpenyőbe, melyben előzőleg felhevítettük a zsiradékot. Kicsit futtassuk át benne a zöldségeket, majd fokhagymát reszelünk rá és ráöntünk egy kis párolólevet. Ezután a lisztet összekeverjük a tejjel, a tejszínnel és belehabarjuk a zöldségeket. Ízesítjük sóval, cukorra é szerecsendióval ízlés szerint. A végén pedig belerakhatunk apróra vágott petrezselymet is.

Remek tavaszi ebéd vagy vacsora! Kóstold meg cukkini főzelékünket is!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.