Egy fantasztikus gyümölcs - A barack jótékony hatásai

Az őszibarack az egyik olyan gyümölcsünk, amelyet szinte mindenki szeret és ráadásul számos jótékony hatással is rendelkezik az egészségünk és a bőrápolás tekintetében is. Ezért nem érdemes csupán frissítő őszi gyümölcsként tekintenünk rá.

A két legkedveltebb barack az őszi és a kopasz barackként emlegetett nektarin. Mindkettő rendkívül finom őszi gyümölcsünk és nem utolsó sorban valódi csodaszerek, ha az egészségünkről van szó.

Magas vitamintartalom
Főleg A- és C-vitamint tartalmaz az őszibarack, de ezen kívül fontos ásványi anyagok is találhatóak benne. Főleg magnézium-, kalcium- és borontartalmát érdemes kiemelni. A magnézium és kalcium egyaránt fontos a csontjaink, illetve az idegrendszerünk egészségéhez. A boron pedig a megfelelő hormonszintért felelős. Az őszibarack kopasz változata, vagyis a nektarin szintén rendkívül jó A-vitamin forrás. A boron mellett pedig szelént és káliumot is tartalmaz.

Antioxidánsok
Mindkét változat esetében igaz, hogy magas vitamintartalmuk miatt kiváló antioxidáns forrása a szervezetünknek, így a betegségek megelőzéséhez érdemes mindkettőt nagyobb mennyiségben fogyasztanunk.

Vérnyomáscsökkentő
Az őszibarackban és a nektarinban található ásványi anyagoknak köszönhetően nagyon hatásos segítség a magas vérnyomás csökkentéséhez, ráadásul nagy mértékben hozzájárul a különböző gyulladásos betegségek megelőzéséhez és az izmok megfelelő működéséhez is.

Emésztésjavító
A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan a barackot is érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztania azoknak, akik emésztési problémákkal küzdenek, ugyanis jelentősen javítja ezeket a problémákat. Ezen kívül vízhajtó hatással is rendelkezik, így a vesék és a húgyvezeték tisztításában is nagy szerepe van a baracknak.

Arcpakolás
A kozmetikai iparban is szívesen használják a barack jótékony hatásait, főleg az arcbőr ápolásában lehet segítségünkre. Többek között érdemes pattanásos bőrre, illetve a száraz bőr ápolására krém formájában, vagy esetleg valamilyen arcpakolásként alkalmaznunk. De a különböző bőrsérüléseket is kiválóan kezelhetjük a barackkivonatú krémek használatával.

Oldalak

Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.