Libamájas szendvics - Uzsonnára tökéletes

Fáradtan haza érkezve a munkából nem vágysz másra, minthogy elnyúlj a kanapén a tévé előtt és egyél valami finomat? Ez a szendvics egyszerű, de annál ínycsiklandozóbb különlegesség!

Hozzávalók

  • 4-5 szelet barna vagy fehér kenyér
  • 25 dkg libamáj
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 4 db főtt tojás
  • 2 db fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • néhány paradicsom és paprika
  • só, bors
  • tálaláshoz: cékla vagy kovászos uborka

Elkészítés
A szalonnát felcsíkozzuk, és egy serpenyőben kevés olajjal feltesszük főni, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ha már kezd megpirulni öntsük hozzá az alaposan felvágott paradicsomot és paprikát, és keverés közben szórjuk rá a fűszereket. Ha ezzel végeztünk, a májat is alaposan pirítsuk meg, valamint a kenyeret is kenyérpirítóban. Amikor készre sült vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Egy nagyobb tálba öntsünk bele minden megpirított hozzávalót, adjuk hozzá a főtt tojásokat, és egy robot géppel turmixoljuk össze, addig, amíg egy massza nem keletkezik belőlük. Érdemes egy kicsit a hűtőben pihentetni. Ezután már kenhetjük is a kenyérre, ízlés szerint fogyaszthatjuk uborkával vagy céklával.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az Oroszlán segítséget kap a vágya megvalósításához. Íme a májusi előrejelzésünk!
Fashion&Beauty
Ha a leggingsekre gondolunk, általában az edzés jut először eszünkbe, valójában viszont néhány tanácsot megfogadva rengetegféle szettet összeállíthatunk a segítségükkel.