Télies finomság - Fahéjas almaleves

Az alma nemcsak egészséges gyümölcs, de nagyon finom is. Fahéjjal együtt pedig igazán télies ételek készíthetők belőle. Lássunk most egy szuperfinom leves receptjét!

Hozzávalók

  • fél kg hámozott, kicsumázott alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 tk. fahéj
  • fél tk. szegfűszeg
  • 1 dl tejföl
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 csipet só

Elkészítés
A meghámozott, kicsumázott almákat cikkekre vágjuk, és kb. 1,5 liter vízben feltesszük főni. A citromhéjat, az 1teáskanál fahéjat, valamint a fél teáskanál szegfűszeget hozzáadjuk. Egy csipet sóval ízesítjük, majd pár perc múlva a tejfölben simára keverjük a lisztet, majd a leveshez keverjük. Ezután várjunk, amíg megfő, és kevergessük folyamatosan kézi habverővel. Hidegen és melegen is nagyon finom!

Ezért érdemes sok almát fogyasztanod!

Oldalak

Sztárok
Jól megy Szoboszlai Dominik szekere, bár a sztárfocista úgy néz ki, csak egyetlen kupát nyer idén a Liverpoollal. Fejben közben már a labdarúgó Európa-bajnokságra is készül.
Sztárok
Fiatalkori fotóihoz képest mára már felismerhetetlen az olasz divattervező, üzletasszony és modell, Donatella Versace, aki természetesen jelen volt az idei Met-gálán, arcával pedig sokakat meg is...
Egészség
Természetesen nem csak a diákoknak hasznos ez a módszer, hanem azoknak is, akik szellemi munkát végeznek. Vannak olyan ételek, italok, amiket nem árt kerülni!