Sonkás rétes

A húsos réteseket a magyar konyha kissé elhanyagolja, pedig nagyon finom lehet akár uzsonnára, reggelire és előételként is.

Hozzávalók

  • 1 cs réteslap
  • 50 dkg főtt, füstölt sonka
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek búzadara
  • bors
  • vaj, a kikenéshez

Elkészítés

A főtt, füstölt sonkát átdaráljuk, és összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a búzadarával és a borssal. A tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan hozzáadjuk. A réteslapot egy tiszta, bevizezett és kicsavart konyharuhára terítjük, olvasztott zsírral bekenjük és rátesszük a második lapot is. Ezt is megzsírozzuk, majd a sonkás töltelék felét a szélére, egy csíkba felkenjük. A rétest szorosan felgöngyöljük és kikent sütőlemezre helyezzük. Ugyanígy járunk el a másik két réteslappal is. A rudak tetejét zsírral megkenjük és előmelegített sütőbe 15 percig sütjük, kb. 180 fokon. Csak akkor vágjuk fel, ha már kissé kihűlt.

Próbáld ki a sonkatekercseket is!

Oldalak

Sztárok
Sárközi Ákos és a felesége, Sárközi Évi között most is az a szerelem dúl, mint a legelején. Most egy igen pörgős időszakot hagytak maguk mögött.
Lifestyle
Hold-Szaturnusz együttállással búcsúzik a május, na meg hatalmas zivatarokkal. Jobb, ha nem hagyod otthon az esernyődet.
Sztárok
Katalin hercegnét jó ideje nem szerepelt a nyilvánosság előtt, nemrég azonban többeknek feltűnt, hogy otthonán kívül tartózkodott.