Isteni gesztenyetorta

Ennek a pazar tortának az elkészítésére érdemes időt áldoznunk, ugyanis istenien finom.

Hozzávalók

A tésztához:

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 500 ml tejszín
  • 10 dkg savanykás lekvár

Elkészítés

A tésztához keverjük össze a tojásfehérjét a 4 evőkanál hideg vízzel, a cukrot és vaníliás cukrot szép lassan adjuk hozzá. Miután a tojássárgáját is hozzákevertük, az összedolgozott lisztet, étkezési keményítőt és sütőport is adjuk a masszához. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon legalább háromnegyed óráig süssük. A tésztát legalább fél, de lehetőség szerint inkább egy napig hagyjuk szikkadni.

A krémhez a gesztenyepürét habverővel kezdjük el felverni, és eközben fokozatosan adjuk hozzá a rumot és a tejet. A porcukor és a vaníliás cukor hozzákeverését követően verjük kemény habbá a tejszínt, és ezt is forgassuk a masszába. A félbevágott tortalapok közül az elsőre lekvárt kenjünk, az erre borított második lapra pedig a gesztenyekrém felét. A krém maradék részét simítsuk el a torta külső részén.

Kóstold meg a trüffel tortát is!

Oldalak

Sztárok
Taylor Swift és Travis Kelce kapcsolata egyre nagyobb figyelmet kap, az énekesnő legutóbbi koncertjén pedig igen huncut dolgot szúrtak ki az igazán szemfüles rajongók.
Lifestyle
Egyre több a napfényes órák száma, és sokan innentől kezdve a kertjükre koncentrálnak. Azonban megjelenhet egy kártevő, ami nagy fejfájást tud okozni.
Utazás