Trüffel torta - Különleges édesség
Édessszájúak örömére szeretnék kedveskedni egy könnyen elkészíthető, finom csupa csoki tartalmú tortával, fogyasszátok hát jóízűen. fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, magas kakaótartalma aggodalomra nem ad okot.
Hozzávalók
- 2 dkg vaj (tanácsos margarint használni)
- 6 dkg étcsokoládé (saját megjegyzés: 60%-ost használom, fő, hogy minél nagyobb kakaótartalommal bírjon)
- 5db tojásfehérje
- 6db tojássárgája
- 13 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 3dl tejszín
- 2 dkg vaníliás cukor
- 30 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Tészta alap
12 dkg vajat kikeverünk 6 dkg olvasztott étcsokival, majd hozzákeverjük egyenként a 6 db tojássárgáját, ezt összeforgatjuk az 5 db tojásfehérje habjához, amelyet 13 dkg cukorral vertünk fel.
Ehhez a tojáshabos masszához apránként adunk 11 dkg szitált lisztet. Az így elkészült trüffel tésztából 5 lapot kenünk olajozott, lisztezett sütőlemezre, 210 fokon kisütjük őket.
Krém
3 dl tejszínt 2 dkg vaníliás cukorral felforralunk, majd hozzáadunk 30 dkg olvasztott étcsokoládét. Botmixerrel alaposan eldolgozzuk, és hagyjuk kihűlni (érdemes legalább fél napot pihentetni, hogy jó legyen a krém konzisztenciája). A pihentetett trüffel krémet kicsit kihabosítjuk, majd beletöltjük a trüffel tésztába.