Kalács - Így készítsd el házilag

Egy friss kalácsnál nincs is finomabb, pláne, ha az otthon készül. Mindenki szívesebben fogyasztja az otthon elkészült pékárukat.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 8 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 szárított élesztő
- 1 citrom héja
- csipet só
- 1 tojás sárgája a tetejét kenni
Elkészítés
A tejet langyosítsuk fel mikróban, majd tegyük bele az élesztőt és egy kevés cukrot. A tetejére tegyünk nedves rongyot és hagyjuk 20 percig kelni. Mehet bele 1 dl tejföl is. A vajat megolvasztjuk, és ha kihűlt az összes hozzávalóval együtt egy tálba tesszük. Az élesztővel együtt összegyúrjuk, majd 45 percet hagyjuk kelni. Egy formát kivajazunk és lisztezünk, majd beletesszük a tésztát. A tetejét bekenjük tojássárgájával és 200 fokon, 30 percre előmelegített sütőbe toljuk. A tésztát bátran variálhatjuk mákkal, kakaóporral, vagy mandulával.
Készítsd el a kakaós kalács receptet is!
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 8 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 szárított élesztő
- 1 citrom héja
- csipet só
- 1 tojás sárgája a tetejét kenni
Elkészítés
A tejet langyosítsuk fel mikróban, majd tegyük bele az élesztőt és egy kevés cukrot. A tetejére tegyünk nedves rongyot és hagyjuk 20 percig kelni. Mehet bele 1 dl tejföl is. A vajat megolvasztjuk, és ha kihűlt az összes hozzávalóval együtt egy tálba tesszük. Az élesztővel együtt összegyúrjuk, majd 45 percet hagyjuk kelni. Egy formát kivajazunk és lisztezünk, majd beletesszük a tésztát. A tetejét bekenjük tojássárgájával és 200 fokon, 30 percre előmelegített sütőbe toljuk. A tésztát bátran variálhatjuk mákkal, kakaóporral, vagy mandulával.


























