Diótorta - Mindig nagyszerű választás

A diótorta egy remek édesség, melynek elkészítése kissé bonyolult, de igazén megéri elkészíteni. A családi ebédek nagy kedvence, és remek befejezése lehet.

Hozzávalók

A lapokhoz:

  • 7 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7 kanál darált dió
  • 4 kanál morzsa

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 8 kanál darált dió
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés
Az tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Mikor már megáll benne a kanál, óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját is. Beletesszük a darált diót és a morzsát is. Csomómentesen elkeverjük és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. Kb. 25 percig süssük 180 fokos sütőben. Ha kihűlt, egy éles késsel 3 lapot vágunk belőle. Egy dl vizet felmelegítünk, beleteszünk 1 evőkanál cukrot és ezzel meglocsoljuk a lapokat. A diót, a cukrot, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojás sárgákat elkeverjük, majd alacsony lángon főzzük. Ha már pudingos állaga van, levesszük és beletesszük a vajat. Keverjük simára, és várjuk meg amíg kihűl. Ezután kenjük meg vele a lapokat. Osszuk szét úgy, hogy belülre és a tetejére is egyaránt jusson. Egy késsel simogassuk el rajta a krémet.

Dióval díszítsük. Tegyük hűtőbe egy órára, hogy jól összeérjen, és már tálalhatjuk is.

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.